HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Duvar Kağıdı Uygulaması Nasıl Yapılır?

26-07-2022 16:06
Duvar Kağıdı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Duvar Kağıdı Uygulaması Nasıl Yapılır? 

Ev, barınılan bir yer olmanın çok ötesinde bir histir aslında. Ev; sıcaklığı, samimiyeti, güveni ve sevgi dolu anları içine alan kocaman bir histir. Bu yüzden kendimizi rahat ve güvende hissettiğimiz yerlerde "evimde gibi hissediyorum” deriz. Peki nedir evi bu kadar güçlü bir his haline getiren şeyler? Tabii ki evi ev yapan ve bu kadar büyük bir hisse dönüştüren evimize verdiğimiz emek, sevgi ve ruhtur. Evde kullanılan perdelerden tutun da duvarlarda kullanılan renklere kadar hepsi kişiliğimizin birer yansımasıdır. Duvarları en sevdiğimiz renklere boyar, salona tarzımızına uygun bir koltuk takımı alır ve kendimize ait bir yaşam alanı yaratırız.
 
Peki siz yaşam alanlarınızı oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz? Mesela duvarlarınızda zevklerinizi ve karakterinizi yansıtan renkleri kullanıyor musunuz? "En sevdiğim rengi duvarımda kullanmayı çok istiyorum ama şimdi boya ile nasıl uğraşayım ya da duvar kağıtlarını nasıl değiştiririm” diyorsanız Tenda Exclusive sizin için duvar kağıdı uygulaması nasıl yapılır konusunu detaylı şekilde açıklıyor.
 

Duvar Kağıdı Uygulamasından Önce Neler Yapılmalıdır?

Yaşam alanlarını kişiselleştirmek ve duvarları süslemek için kullanılan duvar kağıtlarının uygulamasını yapmak sanıldığı kadar zor değil. Ancak duvar kağıdı uygulaması öncesi dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Duvar kağıdı uygulamasından önce dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;
 
1- Duvar kağıdı uygulamasından önce duvara ve zemine zarar vermemek için bu alanları korumanız gerekir. Bu aşamada duvarı ve zemini koruyan bantlı maskeleme örtülerini kullanabilirsiniz.
 
2- Pütürlü ve sorunlu duvarlara duvar kağıdı uygulamak zor olduğundan dolayı duvarda herhangi bir çatlak ya da delik olmadığından emin olmalısınız. Uygulamayı yapacağınız duvarın toz tutmaması için saten alçı çekilmiş olması son derece önemlidir.
 
3- Duvarınızda saten alçı yoksa bu durumda duvar üzerindeki çatlakları ve pürüzleri kazıyarak duvarı temizleyebilirsiniz.
 
4- Duvar kağıdının duvarınızda mükemmel şekilde durması için uygulama öncesinde duvarınızı, kağıdın rengine en yakın renkte bir astar boya ile boyayabilirsiniz.
 
5- Evinizdeki duvar ve tavan ile ilgili diğer tadilat işlemlerinin duvar kağıdı uygulamasından önce bitirmiş olmanız gerekir.
 
6- Duvar kağıdını uygulayacağız duvarı işlemden önce detaylı şekilde temizlemelisiniz. İşlemin yapılacağı duvar sağlam ve temiz olmalı ayrıca duvarın nemli olmamasına dikkat etmelisiniz.
 

Uygulama için Duvar Kağıtlarının Kesimi Nasıl Olmalı?

Duvar kağıdı uygulaması sırasında duvar kağıdının duvara uygun kesimini yaparken kağıdı duvarın boyutundan 5-10 cm uzun olacak şekilde kesmelisiniz. Bunun nedeni kestiğiniz duvar kağıdının duvardan kısa olabilme ihtimalidir. Ancak duvardan daha uzun kestiğiniz bir duvar kağıdının fazlalıklarını işlem sırasında kolayca atabilirsiniz. Bu sayede duvar kağıdı uygulaması sırasında herhangi bir sorun yaşamamış olursunuz. Rulo şeklinde bir duvar kağıdı aldıysanız ikinci ruloyu keserken ikinci rulonun desenlerinin ilkiyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Kesim sırasında birinci ve ikinci ruloyu yan yana getirerek bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Duvar kağıdı kesimini yaptıktan sonra işlemi yapmaya en çok ışık olan duvardan başlamalısınız. Fakat uygulama sırasında duvar kağıdı yapıştırıcısının kullanımına dikkat etmelisiniz.
 

Duvar Kağıdı Uygulaması Sırasında Yapıştırıcı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Duvar ölçüsüne uygun şekilde kestiğiniz duvar kağıtlarını düz bir zemine ya da masa üzerine yerleştirebilirsiniz. Ardından yumuşak bir fırça yardımıyla duvar kağıdının ortasından yanlarına doğru yapıştırıcıyı sürmelisiniz. Duvar kağıdı uygulaması sırasında herhangi bir sorun yaşamamak adına kağıdın her yerine yapıştırıcı sürdükten sonra duvar kağıdını içe doğru yavaşça katlayabilirsiniz. Bu sayede yapıştırıcı kağıdın her alanına yayılmış olur. Yapıştırma işlemi sırasında yapıştırıcının kağıdın her bölgesine eşit ve yeterli şekilde dağıldığından emin olmalısınız.
 

Duvar Kağıdı Uygulamasının En Önemli Aşaması:Duvara Yapıştırma Sırasında Neler Yapılır?

Duvar kağıdı uygulamasının en can alıcı kısmı olan duvara yapıştırma işlemi için ilk olarak en aydınlık duvardan başlamalısınız. Pencere kenarında bulunan duvarlardan başlayarak içe doğru en karanlık duvarlara doğru uygulamayı yapmayı devam etmelisiniz. Uygulama yapmak için en fazla ışık alan duvarı seçtikten sonra en önemli aşama olan kağıdı duvara 90 derecelik dik açı ile yapıştırma aşamasına geçebilirsiniz. Duvar kağıdının duvara doğru şekilde yaptırılabilmesi için 90 derecelik dik açıya dikkat etmelisiniz. İlk kağıdı yapıştırdıktan sonra diğer kağıtları da ilkine uygun şekilde yapıştırarak devam edebilirsiniz. Ayrıca kağıdı duvara yapıştırdıktan sonra bir fırça ve spatula yardımıyla zemine tam olarak yapışmasını sağlayabilirsiniz. Duvar kağıtlarının hepsini duvara yapıştırdıktan sonra kağıtların kurumasını beklemelisiniz. Kağıtlar kururken kapı ya da pencereleri açmamalısınız.
 
 

Uygulanması Kolay Tenda Exclusive Duvar Kağıtları 

Eşsiz desenlere ve renklere sahip Tenda Exclusive duvar kağıtları şık görünümlerinin yanı sıra kolay uygulanabilmesi ve pratik kullanımı için yaşam alanlarınızda kendi dünyanızı yaratmanıza yardımcı olur. Doğa manzaralı, etnik desenli, antik desenli, tarihi desenli, çiçek desenli ve yaprak desenli olmak üzere yüzlerce farklı model seçeneğine sahip Tenda Exclusive duvar kağıtlarını pratik şekilde duvarlarınıza uygulayabilirsiniz. Uzun süreli olarak kullanılabilen duvar kağıdı modellerinin temizliği de son derece kolaydır.
Retina Dijital
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.